0

Προώθησε τη.. “χάρη”

Posted by Leela on 2:33 μ.μ.
Σε ρωτάω ευθέως.. Θα ήθελες έναν κόσμο καλύτερο?

Ξέρω, κανείς δεν μπορεί να πει “όχι” σε κάτι τέτοιο. Κι όμως οιπερισσότεροι δεν ξέρουμε από που να αρχίσουμε ή δεν πιστεύουμε καν πως μπορεί ένας άνθρωπος μόνο να αλλάξει τον κόσμο.

Και ακριβώς εδώ έρχομαι να διαφωνήσω μαζί σου και να σου παρουσιάσω και επιχειρήματα.
Η ιδέα έρχεται από μια ταινία σχεδόν μια δεκαετία πριν, για την οποία διάβαζα χτες το απόγευμα. Ενθουσιάστηκα, είδα το trailer κι ενθουσιάστηκα ακόμη περισσότερο, οπότε αποφάσισα να πάω βόλτα μέχρι το videoclub. Την ταινία τηνείδα και ήταν και απρόσμενα καλή, αλλά ακόμη καλύτερη είναι η ιδέα που σου βάζει με το ζόρι στο μυαλό!

Δες τώρα πως έχει το πράγμα..
Συνήθως όταν κάποιος μας κάνει μια χάρη ή μας δείχνει απρόσμενη καλοσύνη (πχ. επιστρέφει το χαμένο μας κινητό ή βοηθάει να κουβαλήσουμε τα ψώνια μέχρι το σπίτι) νιώθουμε την ανάγκη να το ανταποδώσουμε και τις περισσότερες φορές το κάνουμε κιόλας! Τι θα γινόταν όμως αν την καλοσύνη αυτή δεν την ανταποδίδαμε, αλλά την προωθούσαμε?


Δηλαδή να κάνω εγώ μια καλή πράξη, να βοηθήσω κάποιον άνθρωπο που έχει την ανάγκη μου, και αυτός αντί να μου ανταποδώσει εμένα την καλοσύνη, να κάνει κάτι για κάποιον άλλον άνθρωπο, και αυτός με τη σειρά του για κάποιον άλλον.. Μια αλυσίδα, τόσο απλά!
Τώρα αντί εγώ να βοηθήσω έναν άνθρωπο, μπορώ να βοηθήσω τρεις, και αυτοί με τη σειρά τους άλλους τρεις.. Αμέσως φτιάχνουμε μια ωραιότατη γεωμετρική πρόοδο που δεν έχει όριο!!

Το καταπληκτικό με αυτήν την ιδέα είναι πως, όσο ουτοπική κι αν φαίνεται, είναι όντως πραγματοποιήσιμη. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι λίγο διάθεση να προσφέρεις κάτι σε κάποιον που το χρειάζεται και αντί να πάρεις αντάλλαγμα, να του ζητήσεις να το προωθήσει!
Ακόμη και αν δεν πιστεύεις πως αυτό μπορεί να δουλέψει, δοκίμασέ το. Στο κάτω-κάτω έρχονται Χριστούγεννα, όλο και κάποια ευκαιρία θα σου δοθεί για να κάνεις κάτι πραγματικά αλτρουιστικό! Απλώς θυμήσου..Pay it Forward!

Και αν δεν έχεις πειστεί ακόμη, τότε απλώς δες το trailer..


0 Comments

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © 2009 Leela's Blog All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.